Persberichten

12 January 2017
Vonnis kortgeding: Verloskundigen tegen Fundashon Duna Lus

Willemstad – Donderdag 12 januari 2016 heeft het Gerecht in Eerste Aanleg uitspraak gedaan in de kortgeding, aangespannen door drie verloskundigen tegen Fundashon Duna Lus. De kortgeding rechter heeft als ordemaatregel beslist dat de eiseressen in elk geval tot en met 1 juli 2017 hun cliënten bij bevallingen in de kraamkliniek moeten kunnen begeleiden, dit met name vanwege de belangen van de betreffende (hoog)zwangere vrouwen.

De kraamkliniek heeft aangekondigd eiseressen per 16 januari 2017 de toegang tot de kraamkliniek te weigeren. Reden hiervoor is dat eiseressen en de kliniek het na jaren van besprekingen niet eens kunnen worden over de inhoud van een overeenkomst die de toelating van eiseressen en de samenwerking met de kliniek regelt. 

Over de inhoud van de te sluiten overeenkomst zal de rechter op 7 februari verder met partijen overleggen op een vervolgzitting. 

Download hier het vonnis

06 January 2017
Coryse Barendregt nieuwe directeur Bedrijfsvoering Hof van Justitie

Willemstad – Vrijdag 6 januari is Coryse Barendregt MSc. BBA door de President van het Hof mr. Eunice Saleh beëdigd in de functie van Directeur Bedrijfsvoering van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ze bekleedt de functie met ingang van 1 januari 2017 en is per deze datum lid van het Bestuur van het Hof.

Barendregt is geen vreemde bij het Hof van Justitie. Vanaf april 2013 tot en met december 2016 is zij vestigingsmanager van vestiging Curaçao geweest. In deze functie was ze onder andere verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de vestiging. Daarvoor is ze vijf jaar werkzaam geweest bij de Stichting Overheidsaccountants Bureau (SOAB). Barendregt heeft ook in Nederland een carrière achter de rug. Ze begon haar management carrière bij twee restaurants in Rotterdam. Daarna was ze onder andere werkzaam bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en ook bij ngo-organisatie Oxfam Novib.

 

De nieuwe directeur heeft VWO bij het Radulphus College afgerond in 1987 en heeft de HBO opleiding Bachelor Bedrijfskunde  bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UnA) afgerond. Tevens heeft Barendregt een Master diploma in Accounting & Control. Ze gelooft in het continue blijven ontwikkelen als professional en heeft verschillende opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op haar vakgebied. 

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN