31 July 2020
Zittingen van 5 t/m 7 augustus 2020 in Stadhuis

Willemstad - De ingeplande straf- en rechtszaken die tussen 5 en 7 augustus 2020 zijn ingepland worden nog in het Stadhuis gehouden. Vanaf 10 augustus zijn alle zaken op de nieuwe locatie van het Hof aan de Emancipatie Boulevard Dominico F. ‘Don’ Martina 18 (tegenover Aqualectra aan de Nieuwe Haven).

Front Office gesloten voor verhuizing 
Tussen vrijdag 31 augustus en woensdag 5 augustus is de Front Office (balie) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie gesloten voor publiek. De hele vestiging is druk met de verhuizing naar de nieuwe locatie. 

Aangepaste openingstijden Front Office van 6 t/m 14 augustus 2020
Van donderdag 6 tot en met vrijdag 14 augustus is de Front Office geopend van 8:00 tot 12:00 uur. 

Indienen van stukken
Verzoekschriften, beroepsschriften en andere documenten kunnen op de dagen dat de Front Office gesloten is en op de halve dagen ook digitaal worden ingediend via focur@caribjustitia.org. Stukken die groter zijn dan 10MB kunnen via Wetransfer worden ingestuurd. Na indiening volgen instructies over het digitaal betalen van griffierechten. Klanten worden wel verzocht om in de week van indiening de stukken alsnog in hard copy bij de Front Office in te leveren. 

Bereikbaarheid en parkeren
Bezoekers die met het openbaar vervoer naar het Hof komen, kunnen gebruik maken van de ABC-bus met route Punda - Seru Fortuna - Punda. Deze stopt voor het gebouw van Martina Plumbing (richting Seru Fortuna) en voor Aqualectra (richting Punda). 

Op de parkeerplaats zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor publiek. Bezoekers kunnen wel in de omgeving gratis parkeren. 

16 July 2020
Van Punda naar Nieuwe Haven: per 6 augustus 2020 Hof op nieuwe locatie

Per 6 augustus 2020 opent de vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Curaçao haar deuren op de nieuwe locatie aan de Emancipatie Boulevard Dominico F. ‘Don’ Martina 18, tegenover Aqualectra (Nieuwe Haven). Het nieuwe pand is moderner en is ook beter toegankelijk voor de bezoekers die slecht ter been zijn.

Tijdelijke locatie
Het Hof verlaat Punda voor het eerst in 151 jaar. Het Stadhuis, ook bekend als 21 Trapi, is toe aan een grondige renovatie om te kunnen voldoen aan de vereisten van een moderne gerechtelijke organisatie. Deze renovatie zal een aantal jaar in beslag nemen.

Sluiting Front Office voor verhuizing
De verhuizing is een intensieve organisatie waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn. Om de meer dan 100 medewerkers op een efficiënte manier te verhuizen, zal de Front Office van vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus 2020 gesloten zijn voor publiek. Overige afdelingen zijn beperkt bereikbaar. Van donderdag 6 tot en met vrijdag 14 augustus 2020 is de Front Office (balie) van 8:00 tot 12:00 uur geopend.

Indienen van stukken
Gedurende de verhuisperiode en de dagen met aangepaste openingstijden is het ook mogelijk om verzoekschriften, beroepschriften en processtukken digitaal in te dienen door te mailen naar focur@caribjustitia.org. U dient wel in dezelfde week de hardcopy in te dienen bij de Front Office. Stukken die groter zijn dan 10 MB kunnen met www.wetransfer.com worden gestuurd. U ontvangt via mail instructies over de (digitale) betaling van griffierechten.

Zittingen
De verhuizing valt in het reces van het Hof. Van woensdag 5 tot en met  vrijdag 14 augustus 2020 gaan alleen de noodzakelijke zittingen, zoals kort gedingen en strafzaken, door. Deze zittingen worden op de nieuwe locatie gehouden.

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN