18 January 2022
De rechtspraak in Bonaire blijft gewaarborgd


Mr. Joost A. van Voorthuizen, die sinds augustus 2020 als rechter bij het Gerecht in Eerste Aanleg van Bonaire werkte, heeft met ingang van 17 januari 2022 zijn werkzaamheden in Bonaire beëindigd en voortgezet in Aruba.
Tot het moment dat een definitieve opvolger voor hem in Bonaire is benoemd, zullen wekelijks en vervolgens maandelijks in poolvorm rechters van de andere locaties van het Gemeenschappelijk Hof of rechter-plaatsvervangers uit Nederland worden ingezet, zowel voor de civiele rechtspraktijk als voor het rechtercommissariaat strafrecht.
De rechtspraak in Bonaire blijft dus in volle omvang gewaarborgd.
 

13 January 2022
Mr. Maroeska W. Scholte vicepresident van het Hof

Mr. Maroeska W. Scholte, lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, is in december 2021 door de Hofvergadering bij meerderheid gekozen en aanbevolen om de vacante functie van vicepresident te vervullen. Met de vervulling van de functie maakt zij deel uit van het bestuur van het Hof en zal zij de vestigingen Curacao en Bonaire in haar portefeuille hebben. In afwachting van haar officiële benoeming tot vicepresident per Koninklijk Besluit, is mr. Scholte met ingang van 1 januari 2022 door het bestuur alvast aangewezen als waarnemend vicepresident. Mr. Maroeska W. Scholte volgt Mr. Mauritsz de Kort op.

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN