Persberichten

06 October 2017
Vestiging Sint Maarten ‘Back in business’ per 16 oktober 2017

Philipsburg – De vestiging Sint Maarten van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie is per 16 oktober 2017 weer officieel open voor publiek. Dit heeft de vestigingsleiding bekendgemaakt. De datum is bepaald na overleg met het Openbaar Ministerie en de Deken van de Orde van Advocaten in Sint Maarten. Tot aan de opening kunnen alleen spoedverzoeken worden ingediend.

De vestiging zal vanaf 16 oktober nog wel met een aangepaste rooster werken. Zittingen op alle rechtsgebieden worden na de opening aangeboden, zij het sommige met een lagere frequentie dan normaal. Ook zullen vanaf die week de gedetineerden weer als gebruikelijk in het Courthouse gehoord. De zittingen die tot nu toe zijn vervallen worden ingedeeld in het nieuwe rooster. Voorlopig zullen voor een deel de rechters en griffiers worden ingevlogen van de vestigingen Aruba en Curaçao.

Huidige situatie
Het Courthouse en het bijgebouw, Annex, hebben schade opgelopen door orkaan Irma in september. Inmiddels is het dak van het Courthouse weer dichtgetimmerd en is het Hof bezig met de schoonmaak. De servers werken weer en tegen de tijd van de opening zullen de meeste airco’s ook werken. Maar de Annex zal naar verwachting nog niet beschikbaar zijn bij de officiële opening. 

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN