Persberichten

17 June 2019
Open Dag Gerecht Bonaire 22 juni

Kralendijk – In het kader van het 150 jarig bestaan van het Hof van Justitie opent het Gerecht in Eerste Aanleg op Bonaire in Fort Oranje zaterdag 22 juni 2019 van 10:00 tot 13:00 uur zijn deuren voor een Open Dag.

Activiteiten
Speeddate met het Gerecht: hoe begin ik een zaak?
De bezoeker krijgt die ochtend de kans om op een ‘Speeddate met het Gerecht’ te gaan. Binnen een paar minuten zullen medewerkers van het Gerecht antwoord geven op vragen zoals ‘hoe kan ik een kind adopteren?’, ‘hoe vraag ik een echtscheiding aan?’ en ‘kan ik een zaak tegen een beslissing van de overheid beginnen’?. Kortom de bezoeker kan vragen stellen over wat er nodig is om een zaak te beginnen.

Kaso Pèn Kòrá
De jongeren van de Bonaire Youth Outreach Foundation (BYOF) zullen in een Moot Court (een oefen rechtbank) de Kaso Pèn Kòrá (de zaak Rode Pen) presenteren.  Kaso Pèn Kòrá gaat over een student die thuis een feest geeft, maar daarvoor wel een luidspreker nodig heeft. Hij steelt die van zijn school, maar dat komt hem duur te staan. Nu moet hij zich voor het Gerecht verantwoorden. Mis deze zaak niet! Kaso Pèn Kòrá begint om 11:30 uur. Plekken in de zaal zijn beperkt, dus wees op tijd.

Informatiemarkt
Op het plein van Fort Oranje zullen een aantal justitiële ketenpartners met standjes aanwezig zijn om informatie te geven over hun werkzaamheden en hun relatie met het Gerecht. De bezoeker kan meer horen over de Voogdijraad, Jeugdzorg, JICN, KPCN en het OM.

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN