Persberichten

17 March 2017
Mr. Mauritsz de Kort voorgedragen voor benoeming tot vicepresident Hof van Justitie op Curacao en Bonaire

Mr. Mauritsz de Kort is in de vergadering van 17 maart 2017 van de Rijksministeraard voorgedragen voor benoeming tot vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor de vestigingen Curacao en Bonaire. Mr. De Kort volgt mr. Eunice Saleh op in deze functie, nadat zij in januari president van het Hof is geworden. De benoeming gaat in per 1 april 2017. 

De Kort is in 1973 in Aruba geboren. Hij volgde, na het VWO op Colegio Arubano,  de HEAO opleiding in Arnhem. Daarna is hij rechten gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Deze heeft De Kort in 1999 afgerond om meteen daarna door te gaan voor de postdoctorale mastersopleiding aan de University of London.

Na zijn studie heeft De Kort een aantal jaar in de advocatuur gewerkt op Curacao, Aruba en Sint Maarten. In 2007 begon hij aan de opleiding Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding (Raio), die hij in 2011 afrondde. Van 2011 tot  2015 was hij rechter op de vestiging Curacao van het Hof. Daarna is hij overgeplaatst naar vestiging Sint Maarten,   waar hij zijn werkzaamheden kon voortzetten. De Kort was tot zijn vertrek in 2015 ook persrechter voor de vestiging Curaçao en tot 1 maart 2017 voor die van Sint Maarten. Met zijn nieuwe benoeming keert rechter De Kort  terug naar Curacao waar hij de functie van vicepresident gaat vervullen.

06 January 2017
Coryse Barendregt nieuwe directeur Bedrijfsvoering Hof van Justitie

Willemstad – Vrijdag 6 januari is Coryse Barendregt MSc. BBA door de President van het Hof mr. Eunice Saleh beëdigd in de functie van Directeur Bedrijfsvoering van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ze bekleedt de functie met ingang van 1 januari 2017 en is per deze datum lid van het Bestuur van het Hof.

Barendregt is geen vreemde bij het Hof van Justitie. Vanaf april 2013 tot en met december 2016 is zij vestigingsmanager van vestiging Curaçao geweest. In deze functie was ze onder andere verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de vestiging. Daarvoor is ze vijf jaar werkzaam geweest bij de Stichting Overheidsaccountants Bureau (SOAB). Barendregt heeft ook in Nederland een carrière achter de rug. Ze begon haar management carrière bij twee restaurants in Rotterdam. Daarna was ze onder andere werkzaam bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en ook bij ngo-organisatie Oxfam Novib.

 

De nieuwe directeur heeft VWO bij het Radulphus College afgerond in 1987 en heeft de HBO opleiding Bachelor Bedrijfskunde  bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UnA) afgerond. Tevens heeft Barendregt een Master diploma in Accounting & Control. Ze gelooft in het continue blijven ontwikkelen als professional en heeft verschillende opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op haar vakgebied. 

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN