Persberichten

30 March 2017
Oratie mr. Gerard Lewin: Leve de meeprocederende rechter!

Willemstad - Mr. Gerard Lewin is benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez, met als leeropdracht "privaatrecht, in het bijzonder burgerlijk procesrecht". Donderdag 6 april houdt hij om 20:00 uur een oratie in de aula van de UoC. Entree is gratis. Dresscode is Business Suit.

Download hier de uitnodiging.

17 March 2017
Mr. Mauritsz de Kort voorgedragen voor benoeming tot vicepresident Hof van Justitie op Curacao en Bonaire

Mr. Mauritsz de Kort is in de vergadering van 17 maart 2017 van de Rijksministeraard voorgedragen voor benoeming tot vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor de vestigingen Curacao en Bonaire. Mr. De Kort volgt mr. Eunice Saleh op in deze functie, nadat zij in januari president van het Hof is geworden. De benoeming gaat in per 1 april 2017. 

De Kort is in 1973 in Aruba geboren. Hij volgde, na het VWO op Colegio Arubano,  de HEAO opleiding in Arnhem. Daarna is hij rechten gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Deze heeft De Kort in 1999 afgerond om meteen daarna door te gaan voor de postdoctorale mastersopleiding aan de University of London.

Na zijn studie heeft De Kort een aantal jaar in de advocatuur gewerkt op Curacao, Aruba en Sint Maarten. In 2007 begon hij aan de opleiding Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding (Raio), die hij in 2011 afrondde. Van 2011 tot  2015 was hij rechter op de vestiging Curacao van het Hof. Daarna is hij overgeplaatst naar vestiging Sint Maarten,   waar hij zijn werkzaamheden kon voortzetten. De Kort was tot zijn vertrek in 2015 ook persrechter voor de vestiging Curaçao en tot 1 maart 2017 voor die van Sint Maarten. Met zijn nieuwe benoeming keert rechter De Kort  terug naar Curacao waar hij de functie van vicepresident gaat vervullen.

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN