Persberichten

11 September 2017
Geen rechtszittingen tot nader order op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Philipsburg / Oranjestad/ The Bottom – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben de afgelopen dagen veel moeten doorstaan door orkaan Irma. Er is grote schade op de eilanden en het zal even duren voordat het normale leven weer op gang komt. Ook het Gerechtsgebouw, beter bekend als The Courthouse, in Philipsburg heeft schade opgelopen en het is nog onduidelijk wanneer het Hof aan de reparaties kan beginnen. Voorlopig kan de griffie niet open en kunnen geen zittingen worden gehouden. Ook Sint Eustatius en Saba kunnen hierdoor niet bediend worden.

Door de ontstane situatie dreigen wettelijke termijnen niet te worden gehaald. Het Hof zal richting de advocatuur een bericht doen uitgaan over de beleidslijn die zal worden gevolgd in geval van termijnoverschrijdingen in in ieder geval civiele, straf en bestuurszaken.

Ook zal het Hof, zodra overleg mogelijk is met het Sint Maartense Openbaar Ministerie en de strafrechtadvocaten, bepalen op welke wijze de beoordeling van (de voortzetting van) het voorarrest van huidige gedetineerden vorm zal krijgen.

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie leeft mee met de slachtoffers van orkaan Irma en houdt een ieder op de eilanden in gedachten en in gebed. Het Hof hoopt dat Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba snel bovenop komen.

04 September 2017
Voorbereiden voor orkaan Irma

Philipsburg - Er geldt nu officieel een orkaanwaarschuwing voor Sint Maarten. Het personeel van het Gerecht (The Courthouse) bereidt zich voor op de komst van de orkaan Irma. Tot en met dinsdag 5 september in de ochtend gaan de zittingen door. Het Gerecht volgt voor zijn sluitingstijden het besluit van de overheid van Sint Maarten. 

Als Irma inderdaad toeslaat, kan het nog meerdere dagen duren voor het Gerecht weer open kan. De strafzittingen bepaald voor woensdag 6 september 2017 zijn uitgesteld tot vrijdag 22 september 2017 in verband met de dreigende weersomstandigheden. 

Het bestuur en het personeel van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie wensen alle inwoners van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius veel sterkte toe en hopen en bidden op een goede afloop. 

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN